2009. augusztus 30., vasárnap

2009. augusztus 29., szombat

Iza 18hetes

Iza tegnap volt 18 hetes!
Súlya 6160g.
24-én, mikor 4 hónapos volt 6050g .

A fogzás miatt sajna elég rossz éjszakáink vannak
.Most is keltünk hajnali 2kor...és evett vagy 200g-ot,na ezért eszik napközben csak 140g-okat!Nehezen is aludt vissza,picit a foga miatt még nyüszizett is..szegénynek eléggé fáj a kis fogacskája...
Amúgy napközben egész jól elvan,az össze vissza evés most megszűnt,cserébe ugye kel éjjel is enni.Napközben az alvása is rendeződni látszik!Ha fenn van figyel,röhögcsél,magát is elszórakoztatja.Forog egyfolytában.

3-án megyünk oltásra,12-én Szolnokra és 21-én Karca
gra!Aztán már október és Iza lassan fél éves lesz!!!Hihetetlen!!!:)


Miki 3 hete képekben



Íme egy kis ízelítő!Az első képek még tavaly készültek,a 3.sortól már az idei munkálatok láthatóak!
Elkészült az új konyha,ami tavaly még tárolóként funkcionált.A régi konyha helyén pedig egy fürdőszoba került kialakításra.Le lett választva,így lett egy kis előtér is.
Az új konyha össze lett nyitva az előszobával,ide új ajtót kellett vágni.A régi ajtó helyén egy ablak van,és hátra is bekerült egy ablak.A fürdőszobára is ablakot kellett vágni.A szobaajtót pedig kicserélték.Röviden ennyi!
A fürdőbe akkor még nem került be a WC,a mosdó és a zuhany,de mára már az is benn áll!Sőt a mosógép is!De ezekről nincs még kép,viszont a többiről van!!!!

Itt lehet megnézni őket,a képleírásnál leírtam mi micsoda!
http://felujitas09.annus.fotoalbum.hu/

A tavalyi munkáról a képek: http://felujitas.annus.fotoalbum.hu/

2009. augusztus 27., csütörtök

Gulyásfesztivál

Család!!!

Szept.12-én gulyásfesztivál,mindenkinek ott a helye!!!!
Jelentkezés: nálam
Főzés:apu az új bográcsában


Ízelítő tavalyról!




Mosható pelenka

Többen kérték h számoljak be a mosható pelusunkról!Íme!

  1. Milyen pelust használunk?Coolababy AIo típusú zsebes pelus,erről már írtam részletesebben régebben!
  2. Hogy tárolom a pelust?Használat után a pelusokat kiöblítem,DMes folttisztító szappannal a kaki foltokat eltávolítom,kicsavarás(külső réteget csak átnyomkodom) után egy száraz vödörbe teszem,amibe előzőleg teafaolajat csepegtettem!Vödör tetejével lezárom.
  3. Hogyan mosom?Kb 3-4 naponta mosom őket,öblítőt nem használok,csak egy kis ecetet.Mosószernek mindenképp folyékony, alacsony szappantartalmú(max 5-10%) használok,40 fokon mosom őket.A betéteket lehet nagyobb hőmérsékleten is mosni,de a külsőt a PUL réteg megóvása miatt nem szabad!!!
  4. Mennyi pelenkám van?20 db pelusom van,ez teljesen elég!!!
  5. Meddig tudom ezeket használni?Egészen szobatisztaságig,patentokkal lehet beállítani a méretet.Éjszakára,illetve később ha a baba már többet pisil érdemes 2 betétet beletenni.Plusz betétet külön lehet vásárolni!
  6. Hol és mennyiért vettem?35 ezerbe került a 20 pelus.Először 5 dbot vettem kipróbálni,majd utána 15öt.Egy lánytól rendeltem a neten,mert itthon ezt a fajta pelust nem lehet kapni. Innen rendeltem!
  7. Ha már nem csak anyatejet fogyaszt a baba ,lehet papírt is beletenni,ezzel könnyeben eltávolítható a kaki!Amúgy nem folyik ki se a pisi,se a kaki.1 kezemen meg tudom számolni a "balesetek" számát,az is leginkább az én hibámból történt,reggel néha kómásabb vagyok és nem nézem meg kellően az illeszkedést:)))
Extra energiámba nem kerül,annyi h nem a szemetesbe dobom hanem egy vödörbe a pelusokat,ha kaki van akkor picit a folttisztítóval átmosom.Mosásnál nem kerül extra kiadásba a mosószer,én a DMes mosószert használom,a rózsaszínt,ami gyapjú illetve kényes ruhákhoz van.Kiteríteni szintén 1 perc,és hamar megszárad!!!!!

Minden egyéb felmerülő kérdésre válaszolok,ha tudok!:)






Ajánlom mindenkinek: www.mamami.hu Érdekes és hasznos infók a fórumban!!!

Iza 4 hónapos

Hétfőn Iza 4 hónapos volt!!!Még picivel mindig kevesebb mint 6 kiló,most meg nem is tudom mérni megint.De nem is baj!

Sok minden történt 1 hónap alatt!

  • Evés: lassan 1,5 hónapja vacakol a tejem...volt növekedési ugrás,aztán pár napra rá hűvösebb lett,Iza többet kért megint...azóta vacakol.De a lefejtből mindig tudom neki pótólni,meg a fagyóból is veszem neki ki.Szerencsére megissza(pedig nagyon rossz...)Össze vissza eszik mióta a foga jön,ettől össze vissza van a tejem is.De egyenlőre még tudok neki adni anyatejet,vagy így vagy úgy!Csak elég macera...sokszor azért nem szívja a cicit mert már nagyon fáradt,vagy mert nagyon fáj a foga....Akkor is kénytelen vagyok fejni neki!

  • Fog:augusztus 10-émn kezdődött a dolog,először azt hittema pocija fáj,de nem...kb 5 napig szenvedett,visított szó szerint,meg olyan erölködő hangot adott ki.5 nap után abbamaradt az egész,lehet h picit kijebb jött neki egy fog,de igazából nem tudom eldönteni h mennyire és hogy állunk ezzela fog dologgal.Majd a doki ezt is megmondja.

  • Mozgás:Iza augusztus 2án átfordult hasra,de a kezét még nem tudta kivenni,így nem sokszor csinálta.Aug.19-én az oldalán aludt el!Sose csinált ilyet!!!Egész éjjel így aludt!!!Másnap reggel mikor átforddult hasra meglepődve láttam h kivette a kazét maga alól!!!Na ettől a pillanattól kezdve folyton forog a hasára...vissza persze nem tud:(Elalvásnál is gondok vannak ebből,folyton hasra fordul,de hason aludni nem tud,nemis aludt még így soha.Így eljátszuk párszor hogy visszateszem hátra,de azzal a lendülettel fordulis hasra....


  • Egyéb:Szépen megfog mindent!!!Egyik kezéből a másikba teszi a dolgokat!!!Na meg mindent a szájába töm!Gagyog,nevetgél,sikít,csicsereg mint egy kismadár.Ha épp nem fáj semmi akkor remekül elvan!Minden és mindenki iránt érdeklődik!Kis izgága:)
  • Napközben egyre kevesebbet alszik,vagyis elnyújtja a 2 kaja közti időt,és kb 2 órát fenn van,majd alszik 1-1,5 órát.De ez is változó most,remélem h visszaáll vmi rendszer nála.Neki is nagyon megterhelő ez a sok minden...főleg a fogzás és a meleg miatt.Mert hogy meleg is van....
Akkor pár kép!A hófodrulón velem fürdött a nagykádban!Nagyon élvezte,1 hangja nem volt!!








2009. augusztus 23., vasárnap