2012. november 24., szombat

November vége

A hétvégén Karcagon jártunk,meglátogattuk a dédit névnapja alkalmából:)A gyerekek totál felpörögtek,alig vártam hogy hazaérjünk. De le is fáradtak rendesen,vasárnap délután akkorát aludtak,már kezdtem félni,hogy fel se kelnek.

Amúgy telnek a napok,hetek. Szerencsére nem beteg senki. Várjuk a télapót,a karácsonyt:))Közben Niki nemsokára 2 éves lesz, olyan nagynak tűnik nekem. Nagyon összenőttek Izával. Lassan neki is be nem áll a szája,szépen beszél már, mindent el tud mondani amit szeretne.Hurrá:))

És még mindig fogzik, pár napja talán jobb a helyzet,de nem engedi megnézni,hány foga tört át.Majd egyszer meglesem:)

A december sűrű lesz az biztos,Mikinek is névnap,közben érkezik vmikor(remélem hamarosan) Mór is. Már babázhatnékunk van.Iza pont tegnap fejtette ki,hogy kéne nekem(???) egy kisbaba,hogy szoptatni tudjam:))Honnan veszi ezeket.Egy éles kanyarral témát váltottam. Pedig nem sok pici baba van most a környezetünkben.Majd babázik Mórral,Iza mindig is anyáskodó volt. Mostanában Niki is sokkal többet babázik,már nem az a babázás nála,hogy a hajánál fogva kihúzza a babát majd eldobja:))



2012. november 14., szerda

Baba konyha-Kezdődik

Ma voltam az ikeában.Remek lelőhely tényleg.Azt már eldöntöttem,hogy veszek alapnak egy fürdőszoba szekrényt,íme:
FULLEN Mosdószekrény alap 2 ajtóval IKEA 
Ára 3500 Ft,bár a 2013-as katalógusban már 4 ezerre írja,így sietnem kell:)Ennek a magassága 55 cm,hossza 60 cm.2 gyereknek kicsi lenne,így szerencsémre sikerült hozzá elemeket venni.A leértékelt részlegen csomó bútorlap van.Hármat vettem is 290 és 390 Ft-ba kerültek,tehát egy ezres.A következő képpen fogom megcsinálni.A mosdószekrény tetejére egy hoszabb munka lap kerül(ez került 390 Ftba),és lesz egy 30 cm-es kilógó rész,ami persze lábakat kap,meg ilyesmi.Ajtót nem teszek ide,csak egy csini függönyt. A szekrényke egyik ajtaja pedig lefelé fog nyílni mint a sütőnek.Vettem  tűzhelynek valót is,ez is filléres tétel,vmi egéralátét.Már csak 1-2 apróság kell,de lehet azok lesznek itthon.A tetejére is csinálok vmi kis polcot a maradék anyagokból.Így 5 ezerből szerintem meg is lesz,bár 1-2 ezerbe még bele fog kerülni a dekoráció(festés/matrica).Remélem köv héten el is tudom kezdeni,majd beszámolok róla,hátha más is kedvet kap karácsonyig!

2012. november 10., szombat

Konyha tervek

A neten keresgélek ötletek után,bár úgy is az dönt,milyen anyagot sikerül szereznem olcsón:))
Ahogy néztem,vagy régi bútordarabokat használtak fel(nézelődök a tezsen is ez ügyben,bár lehet otthon kéne körülnéznem:)) vagy volt aki az ikeás leértékelt cuccokból csinálta. Az ikea amúgy is jó lehet,mert 2-3 ezer Ft-ér lehet kis asztalt meg szekrényt is kapni,amiből kis alakítás után elkészíthető a konyha.

Íme 1-2 ötlet,ami nagyon tetszik!
 Ehret Dániel babakonyhája



wht_baby_kitchen.JPG


 




Na a bolt már túlzás,bár azt is játszák folyton.Itt vana régi kis konyhabútorunk is,azt szeretném újrafesteni.De lehet majd a kisboltot fogja szimbolizálni:))Amúgy ennyi hely nincs a gyerekszobában,törekedjünk a minimalizálásra:))

Őszi szünet és Halloween

Október utolsó hetében őszi szünet volt az oviban.Nikinek nem volt,így ő ment bölcsibe.
Izának ki kellett találnom vmit,főleg hogy iszonyatosan rossz idő volt.Hétfőn az ikeába mentünk a játszóházba,illetve Izának nagyon tetszettek a berendezett szobák:))Nagyon jó kis napunk volt!
Kedden az itthoni dolgokkal haladtunk,úgy mint mosás-főzés-takarítás.Szerdán a Lurdy játszóházban voltunk.Imádtam:)))Felnőtteknek ingyenes,és ugye lehet menni a gyerekkel.Jól elfáradtam az ugrálásban,mászásban:))Aztán beugrottunk Tündihez és Rózihoz is.

Csütörtökon családilag felmentünk pesti dédihez.Utaztunk metrón,villamoson,fogason,buszon,meg ugye a vonat.Gyerekek nagyon élvezték,jól viselkedtek.Pénteken a szolnoki dédiket látogattuk meg,de ide csak hármna mentünk.Szerencsére a gyerekek szintén kis angyalkák voltak,rájuk se ismertem!Se egy hiszti,se egy sírás.Niki visszafelé még aludt is a vonaton.Remek nap volt ez is.Közben itthon Miki és Zsolt munkálkodott,1-2 apróságot még megcsináltak odakinn.

Szombatot a konyhában töltöttem,főztem a másnapi halloween partyra:))Tehát vasárnap party volt,összesen 7 család volt,átlagban 2 gyerekkel.Nem is szorzom be hogy mennyi 7x4:)))Jó volt összejönni megint,egyre ritkábban tudunk mind találkozni.
http://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2FAnnus0424%2FHalloween12%3Fauthuser%3D0%26authkey%3DGv1sRgCOSRw_eFmIG0NQ%26feat%3Ddirectlink&h=sAQFqJma2

https://plus.google.com/photos/117683454009324149122/albums/5807039390033809505?banner=pwa&authkey=CN6Oypjc7aLhtAE

Ez a hét meg nagyon gyorsan eltelt.Észre se vettem.Közben készülök a karácsonyra.Kitaláltam hogy a gyerekeknek csinálok egy játék konyhát.Tavaly még elleneztem,de folyton ilyet játszanak.A bolti műanyag konyhákat drágának és vacaknak ítéltem meg,az igényesebbek meg 30 ezer!! után jönnek.Így csinálok egyet magam,csak menni fog a tároló és a játszótér után:P Így meg méretre tudom csinálni,el is férjen,meg a 2 gyerek is oda tudjon állni egyszerre.

És a tárolót is be kéne fejezni,csak egy pici vakolás kéne,meg az ereszt feltenni.Amúgy a végső összeg,olyan 280 ezer Ft-ra jött ki,ha hozzáadom még ami hiányzik,akkor mondhatjuk hogy 300  ezer.Még bent is kell csinosítani,de az marad tavaszra.Azért ennyiért egy sokkal kisebb tárolót lehetett volna készen venni...jó hogy megcsináltunk inkább magunk:)Reméljük egyben is marad:)))Majd a teraszt is kikövezzük,jó kis ücsörgős hely lesz,miközben kinn főzőcskézünk a kertben.