2011. december 5., hétfő

Ünneplés

1 éve ,pontban 10 órakor született meg Niki!Eltelt 1 év,vmi hihetetlen gyorsasággal!Gyorsabban telt mint anno Iza első éve. Az elmúlt napokban sokat gondoltam arra mi volt 1 éve,mennyire rosszul voltam már az utolsó héten,annyira vártuk már hogy megszülessen.És persze izgultunk hogy Izát kire bízzuk,mikor indul meg a szülés,Miki otthon lesz e stbstb.

Érdekes módon mindkét lány hajnalban gondolta azt hogy ideje lenne kijönni.Izánál a magzatvíz folyt el.Bár én mindig a rendszeres fájásokat vártam,de azok csak össze vissza jöttek.Mert azért Izánál is volt sok jóslófájásom,de Niki ezt túlszárnyalta az biztos!
Miki szerencsére épp otthon volt ,bár nem sokat reagált arra hogy talán 5-6 perces fájásaim vannak:)Békésen aludt tovább.Aztán csak bebizonyosodott hogy igen,itt az idő.De mit csináljunk Izával hajnal fél5kor...Hétvége lévén Petiék se voltak Pesten.De hatalmas mázlink volt,mert anyós 2 csörgés után felvette a telefont és fél órán belül nálunk is volt.Épp szabadnapos volt 2 napig:)
Hát az a decemberi hajnal...mikor a 10 perces utat gyalog teszi meg az ember 2-3 perces fájásokkal...örökké emlegetni fogjuk!Miki szerint 3-4 méteres fájásaim voltak:)))) Szerintem élete leghosszabb sétája volt,és örülhet hogy egyik ujját se törtem el:)))

És pikpak el is telt 1 év,Niki kis huncut,mosolygós.Sokban eltér Izától,de ugyan akkor mintha ikrek lennének!Szinte ugyan akkorák.Iza 9400 g volt 1 évesen a kiskönyve szerint(majd megnézem az én mérésemet is)Nikit most mértem pénteken 9300 g volt:)Talán hosszabb mint Iza anno és kevésbé pufi:)

Az evése botrányos..válogat,keveset eszik.Bár elkezdett csipegetni már sajtot,sonkát,virslit.Szóval már nem fullad meg egy morzsától.Mára a gyógyszert is jobban be tudom neki adni,nem ellenkezik annyira...épp csak egy kicsit!

Napközben még 2szer alszik.
2 foga van továbbra is....de jön ám felül,csak még nem tört át.
Fogzás miatt néha nehézségekbe ütközünk az elalvásnál,illetve volt 1-2 rosszabb éjszakánk is,de az esetek 98%ban nincs gond.

Hihetetlenül apás.Olyan szinten tudja ordítani hogy APA..reggel ezzel kezd:)Már Iza is mondogatja neki hogy apa dolgozik:)nagyon édes!Hatalmasat játszanak amúgy hármasban.Persze ketten is jól elvannak.Néha összekapnak vmin,megy  a harc 1-1 játékért,de a végén csak sikerül észhez térniük.

Niki már szépen megy.Mászni nem is nagyon mászik már.Elég stabilan és gyorsan közlekedik...pontosabban imád minden felé sétálgatni és körbenézni.Vmit cipel is magával mindig.Szereti szétdobálni a dolgokat,az összepakolás persze nehezebben megy:)
Mond pár szót pl apa,anya,cica,baba,pápá ,kuk(ucs).Tegnap mintha azt mondta volna hogy szia apa:)Mondjuk nem csoda hogy ennyit dumál,Izának konkrétan szófosása van néha:)

Szóval minden elfogultság nélkül mondom:)))) hogy 2 cuki kislányunk van.Kicsit izgágák,kicsit hisztisek,kicsit elevenek.De okosak,szépek,imádják egymást,minket és mindenki mást aki csak rájuk mosolyog!

KÍVÁNUNK ITT IS BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT NIKI!


Mert volt kis ünneplés is.Niki jól viselte a sok vendéget,egyszer sem kapott sokkot:)Igaz a nap végére már elég álmos volt,de mikor elaludt 5 körül már nem is kelt csak enni egyszer és aludt is tovább.Tehát jó kis "buli" volt mindkét nap,köszönjük mindenkinek aki eljött!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog 1. éves születésnapot a kicsi leányzónak! Tényleg hihetetlenül eltelt hamar ez az egy év :) Legyetek boldogok, és egészségesek!

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse sokáig Nikit!Boldog szülinapot!

    Mikor lesz utánpótlás...? :)

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse Nikit!
    Tényleg hihetetlen, hogy már 1 éves! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyerekből utánpótlás nem lesz egyelőre,vagyis nem tervezzük:)Majd 4-5 év múlva fontolóra veszem a dolgot,addig is adnak Ők ketten bőven munkát:)

    VálaszTörlés
  5. Aranyosan írtad le azt emlékeket a nagy napról! Ezt soha nem lehet elfelejteni!:)
    Tényleg nagyon megy az idő, és amit mindennap produkálnak, azzal pedig egyre színesebbek a napok.
    Talán az étvágya is rendeződik, ha beindulnak a fogacskák, és nem csak gyötrik őt!
    Pakolni meg...ott az anya!:)))) Nem! Vicc...majd belejön!:) Látja a tesótól, neki már könnyebb lesz!

    VálaszTörlés
  6. Végig néztem a képeket, és nem vagy elfogult!!!:)) Nagyon tetszett, hogy nem veszett el a sok bába közt a gyerek, és a vendégek között is sok volt a "nem felnőtt"!:)
    Jó volt, hogy tényleg, csak a szülinaposról szólt a nap, és semmi "nagy zabálás", lakodalmi kivonulás, csak torta, játék, vidámság, nevetés....
    Nagyszerű, hogy már ennyi képet lehet készíteni egy eseményről,szinte minden pillanata meg lett örökítve!
    Szép nap volt!

    VálaszTörlés
  7. Hááát,na nem nagy zabálás meg lakodalom,de azért kis ebéd volt:)A brokkoli krémlevesből még ettem volna 2 tányérral,de ugye az már a zabálás kategória lett volna:))))

    "Sajnos" sokat fotózok....evvan:P

    VálaszTörlés
  8. nagyon sok boldog születésnapot kívánunk a nagylánynak!!!!!!!!!!!!!!!!!
    sok puszi!:)))

    VálaszTörlés
  9. Isten éltesse Nikit:-)Nagyon szép kis csajos család vagytok!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon sok szep kep keszult a lanyokrol,fincsi lehetett a torta,Niki igazan kis aranyos 1 eves,Iza meg csinos nagyon,edesek a kepek,Nikinek nagyon izlett a torta az latszik,ugy lattomajandekbol sem volt hiany.puszi

    VálaszTörlés
  11. Köszönjük mindenkinek!Átadom a sok puszit az ünnepeltnek!

    VálaszTörlés