2012. június 5., kedd

Másfél éves

Niki ma másfél éves.Egy kicsi mérföldkő az életében,de had írjak róla pár sort.Már régóta ígérem:)

Alvás:2szer alszik,egy hosszabbat délelőtt és egy rövidebbet délután.Persze sokszor van hogy csak 1 alvásra van "ideje".Hamarosan majd átállunk az ebéd utáni 1 nagy alvásra,de még úgy érzem sokszor szüksége van a kettőre.Éjjel szépen alszik,ha a foga fáj és nappal keveset eszik,akkor éjjel megébred és tejet iszik.Szerencsére mostanában 1-2 nap volt ilyen,amúgy szépen aludt.

Evés:egyre több mindent eszik meg,persze minden a fogzástól függ.De igazi ínyenc!Disznósajtot és ecetes gyöngyhagymát is eszik...bezzeg a krumplipüré továbbra se kedvenc.Tésztát szereti,húst még mindig nem tudja megrágni max a virslit meg a sonkát,párizsit.Kenyeret is eszi,túrót,joghurt,pudding,imádja a sajtot is.Borsót,répát,kukoricát is szereti csipegetni.Már a banánt is falja:))Éss Izával együtt a kolbász a No1.Szóval alakul alakul,de van még min javítani.Amúgy szépen eszik egyedül,csak a leveses dolgoknál kell segítség.

Inni szépen iszik egyedül pohárból vagy szívószállal.Eddig ezzel is hadilábon álltunk,sehogy se akart inni a télen csak a tejet.

Beszéd:sok szót tud már,néha olyan mintha mondatokat is mondana,persze még nem érthető ez a verzió:)Ilyeneket is mond hogy hagyjál:))De azt is tudja hogy kérek és hogy tessék.Sok dolognak továbbra is az első fele megy csak,de nagyon jól kifejezi magát így is.Sokszor használja már hogy:ebbe,abba,ide stb.

Imád fürödni,alig lehet a kádból kiszedni.Imádja Izát is utánozni,meg amúgy mindenkit.Nagyon barátkozós,idegenekkel is nyitott.Pápázik mindenkinek,leginkább fűnek-fának:)Szeret babázni,ő is anyáskodó mint anno Iza.Lényegében mindennel jót játszik:vonattal,aotóval,legóval.Nagy kedvenc a kis konyhai edénykészlet és az orvosi kistáska.Szereti az állatokat,kedvence a cica,kutya és a ló.De a múltkor a gyíkot akarta elkapni a kertben.

8 foga van jelenleg,kb 78-80 cm és 11 kiló.

Érdeklődik a bilizés iránt is,de egyelőre még picinek találom hozzá.Talán 1-2 hónap múlva.Szeptembertől ha minden igaz akkor bölcsibe megy,remélem úgy fogja szeretni mint Iza.A gondozókat már ismeri,szóval remélem nem lesz gond!
És egy mai grimasz,kicsit fújt a szél:)




Vakondtúrás torta

1 megjegyzés:

  1. El se hiszem, hogy már ő is másfél! És Te mit fogsz csinálni szeptembertől? :)

    VálaszTörlés