2011. január 11., kedd

Izáról

Iza 20 hónapos volt karácsonykor.Kéne írni vmi beszámolót róla:)

Igazi nagylány lett mióta hugicája van:)Olyan kis gondoskodó lett.Kétségbe van esve ha sír a baba,rögtön "küld" is hozzá.A játék babákat meg "szoptatja,pelusozza stb".

Szerencsére eddig nincs féltékenység,nincs hiszti.Kíváncsi vagyok meddig marad így:)

A beszédben is nagyon sokat okosodott.Lényegében mindent utánoz és meg is jegyzi egyből.Legközelebb már tudatosan használja is.Ki tudja fejezni magát,rövid "mondtaok" már mond.P Iza iszik,fáj hasa stb.
Az énekekből,mondókákból egyre több szót mond.
És már kérdez is:))
Ki az,mi az,hol van stb.
És válaszol is rá:))Pl csöng a telefon,megkérdi h ki az,majd mondja h apa az:))

Ügyesen öltözködik,vagyis próbálkozik.Sok mindent egyedül is felvesz,most a nadrággal próbálkozik,a kabát már megy egy ideje.

A szókincse szerintem már bőven 100 felett van.Persze vannak szavak amiknek csak az elejét mondja,de felismerhető teljesen.Eddig pl minden "cipő" papucs volt.Most már van külön bakancs,cipő,papucs:)

Egyedül nagyon ügyesen eszik.Igaz picit lassan,és a levest még nem adnám a kezébe:)Pohárból is szépen iszik,de a vége mindig hülyéskedésbe torkollik és akkor tiszta víz lesz.

Az alvása egyelőre nem változott.ha alszik nappal,akkor nem lehet letenni este csak tök későn.Így általában nem alszik napközbe.De vannak napok amikor akár állva is el tudna aludni.És ilyenkor nem tudjuk felébreszteni sehogy se.

Imád énekelni táncolni továbbra is.Miki szerint túl sok X faktort néztem vele:)))Mikrofont épít a duploból és abba énekel.

És 10 foga van,a 2 őrlő még most nő neki,már áttört karácsony táján.De jön még neki,mert volt 1-2 éjszaka amikor megébredt éjjel,volt h picit sírdogált is.Szerencsére nagy sírás nem volt.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.Ha lesz időm töltök videót és képet is!Kár hogy nem lehet mindent megörökíteni,írtó vicces dolgokat csinál.

Egy sztori róla.Ide oda rohangált miközben én Nikit szoptattam a fotelban.Többször is rálépett a lábamra.Én meg mondtam neki h nyugodtan lépjen ám a lábamra,de olyan cinikus hangsúllyal.Erre odajött és rálépett a lábamra:)))Annyira röhögtünk,szegény Niki meg nem tudta mi a nagy rázkódás oka.

1 megjegyzés:

  1. Szia!!!!
    igazi nagylány már Iza!!!!!!!!!
    nagyon ügyes hogy ilyen sok mindent csinál és mond már!!!!!

    VálaszTörlés